Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orvosi érdekességek a nagyvilágból - érdekességek a multból
  2023-12-19 21:30:16, kedd
 
 







ORVOSI ÉRDEKESSÉGEK A NAGYVILÁGBÓL - ÉRDEKESSÉGEK A MÚLTBÓL


SZOKÁSOK A KÖZÉPKORI ANGLIÁBÓL - KB.1500-BÓL


1.

Legközelebb, ha kézmosás közben úgy tűnik, túl hideg a víz, gondolj a következőkre:

Angliában -1500 körül- a legtöbb esküvőt júniusban kötötték, mivel a hagyomány szerint az évi fürdést májusban végezték el és júniusban még elég jó szagúak voltak. Az esetleges kellemetlen szagok elfedéséért a menyasszonyok nagy csokorillatos virágot tartottak kezükben.

Ez lett a későbbi menyasszonyi csokor.


2.

A fürdő egy nagy, forró vízzel teli kádból állt.

A tiszta vízben való mosdás a ház urát illette meg. Utána a fiai és a ház többi férfitagjai fürödtek, majd a nők, végül a gyerekek, utolsónak maradva a csecsemők.
Időközben a víz olyan piszkos lett, hogy el is lehetett tűnni benne. Innen ered a mondás is: "Don't throw the baby out with the bath" -

Ne dobd ki a fürdővízzel a gyereket is!


3.

A házaknak magas, nádból készült teteje volt, alatta nem volt kideszkázva.
A meleg háztetőn sütkéreztek az állatok, macskák, kutyák, patkányok, bogarak.
Esős időben piszkos és nedves lévén, az állatok gyakran lepotyogtak a tetőről.
Innen a mondás is: "It's raining cats and dogs" - Macskák és kutyák potyognak az égből!
Mivel a szobák felett csak a háztető volt, különösen a hálószobában kellett kitalálni valamit, hogy az ágy ne teljen meg bogarakkal és más szeméttel.

Igy jelent meg a baldachinos ágy rudakon kifeszített lepedő az ágy felett.



4.

A gazdag házak padlója kőlapokból volt kirakva.
Esős időben, télen síkossá vált, ezért szalmával (thresh) hintették le, hogy járni tudjanak a házban és melegebb legyen. Idővel annyi szalma összegyűlt, hogy ajtónyitáskor egyszerűen kicsúszott az ajtón. Ekkor kitalálták, hogy egy fadarabot tettek az ajtó elé.

Igy jelent meg a küszöb (angolul threshold).


5.

Disznóhúshoz ritkán jutottak, ilyenkor nagyon különlegesnek érezték magukat.
Ha ekkor vendégük is volt, tüntetően lelógatták a sonkát a gerendáról.
Tehetősnek számított az a férfi,aki "could bring home the bacon" ("sonkát tudott hazahozni").
Keveset vágtak a sonkából, szétosztották a vendégek között és elégedetten "chewed the fat" rágcsálták a zsíros darabokat az asztalnál.


6.

A kenyérosztásnak is megvolt a sajátos szabálya:

A dolgozók kapták a kenyér égett alját, a család a kenyér belét, és a vendégek, megtiszteltetésképpen, a kenyér felső kérgét ("upper crust").


7.

Ólomkupákból itták whiskyvel a sört és ez a kevert ital napokig leverte lábáról fogyasztóját.

Úgy feküdtek az útszélen, mintha kómában lettek volna. Rendszerint kinyújtöztatták a részeget a konyhaasztalon 2 -3 napig, a körülötte egybegyűlt család evett ivott és várta, hogy felébred-e ...

Igy vált szokássá a virrasztás ("to wake up" - felébredni)!


8.

Mivel a temetők beteltek, kiásták a koporsókat és a csontokat és az úgynevezett csontok házába vitték ("bone-house"), így a sírhelyeket újból fel tudták használni.
Amikor ezeket a koporsókat megnyitották, elég sok koporsó falán karcolásokat vettek észre és rájöttek, hogy azokban élve voltak eltemetve az emberek.
Ekkor gondolták ki azt, hogy temetéskor rákötözzenek egy zsinórt a halott kezére, azt kivezetve a koporsón, síron keresztül csengettyűt kötöttek a végére.
Kijelöltek egy személyt, aki egész éjjel a temetőt járta és figyelte az esetleges csengőszót.

Igy jelent meg az éjjeli őrjárat "graveyard shift" - ami ma az éjszakai műszakot jelöli - és a csengő
hangja életet mentett ("saved by the bell").


9.

A középkori Angliában az emberek nem szexelhettek, csak a király jóváhagyásával (kivétel a királyi család). Mikor egy család gyereket akart, a királyhoz kellett fordulniuk kérelemért, aki küldött nekik egy táblát, amit az ajtóra kellett kitűzniük, amikor házas életet éltek.
A táblán ez állt: Fornication Under Consent of the King. ( F. U. C. K. ), azaz paráználkodás a király engedélyével.

Innen ered a mai "fuck" angol szó.


10.

Hihetetlen, de az, amire a 21. században egy egész ipar épült, azt régen sokkal egyszerűbben oldották meg: Igaz, így szabadítva el betegségeket, járványokat. A középkorban ugyanis nemes egyszerűséggel az éjjeli tálba "végzett" dolgokat kiöntötték az ablakon, egyenesen az utcára.

A másik megoldás is valami hasonló volt: a várakba úgynevezett gardróbot építettek, vagyis egy olyan teraszszerűséget, amely zárt volt, és amely kívülről a fal síkjából kiemelkedett. Az alján egy lyuk volt, ezen keresztül pottyant ki a bent ülő salakanyaga.

Az angol WC-t csak a 16. században egy Sir John Harrington találta fel, ám az még évtizedekig nem terjedt el, bár Erzsébet királynő próbálkozott vele, és udvarában építtetett egy illemhelyet - nem nagy sikerrel, nem szerették ugyanis használni az alattvalók.

Az angol, vízöblítéses toalett végül csak a 19. században vált széles körben ismertté és használttá, ám még sokáig nem volt hozzá wc-papír, bármilyen hihetetlennek is tűnik. A tekercses segítség egyrészt egy Gayetty nevű New York-i vállalkozó nevéhez fűződik, aki kitalálta, hogy a papírral könnyen tisztán tarthatják alfelüket az emberek.

Ám egy távoli országban már jóval korábban rájöttek erre: Hung Wu kínai császár bizonyíthatóan használt már lepedő nagyságú papírt a 14. században.

Mára pedig - mint említettük - egy egész iparág épült a wc köré: illatos, zenélő, önmagától működő toalettek, intelligens illemhelyek egész arzenálja várja a magukon könnyíteni vágyókat.







Kapcsolódó hírek:


A SÖR - NEM CSAK INNIVALÓ!


Sokan azt hiszik, hogy a sör nem rejt egyetlen földbarát alternatívát sem magában.
De ami tény az tény: sokféleképpen hasznát vehetjük az italnak..., ám sokan nem tudják, hogy mi minden másra is szolgál.
Az alábbiakban összegyűjtöttük a legérdekesebb és a leghasznavehetőbb vidéki tippeket a napjainkban "németbornak" emlegetett frissítő felhasználásával.

*Csapdába ejti a csigákat és a csúszómászókat. - Helyezz el több tányér, vagy korsónyi sört a kertedben, lehetőleg az este folyamán. Reggel nyálkás állatok tömkelege hever majd a sör erjedésétől megfulladva a csali körül. Ez többször is megismételhető, egészen addig, amíg a sör teljesen el nem párolog.

*Elűzi a rovarokat gyümölcseidről. - Ha konyhádban van egy vödröd, amely teli van gyümölcsökkel, akkor valószínű, hogy legyekben és muslicákban sem szenvedsz hiányt. A képlet egyszerű, ha meg akarsz szabadulni tőlük: tégy a konyhapultra egy tál sört, fedd le műanyagzacskóval, majd vágj kis lyukakat azon, hogy a rovarok beférkőzhessenek. Ha beleszállnak, akkor ki már nem jutnak, mert biztos, hogy az alkoholban lelik halálukat.

*Egy-egy kültéri családi program idejére felfüggeszti a méhinváziót. - Helyezz el néhány pohár sört távolabb a megterített asztaltól. Ez nem egy hosszú távú darázsszabályozási taktika, de tökéletes megoldást nyújt egy csípésmentes nap eltöltéséhez. Így biztos, hogy nem kell adrenalin injekcióhoz nyúlniuk a rovarméreg allergiásoknak sem.

*Megszabadít a nem kívánt ház körüli egerektől. - Ne aggódj, ha nincs macskád, hisz sörrel is megoldható az egérprobléma, amely kifejezetten neked való, ha szeretsz humánus módon bánni az állatokkal. Mindössze annyi a dolgot, hogy néhány deci sört öntesz a lavórba, és egy fadarabbal segíted az egerek oda vezető útját. Mihelyst a rágcsáló beleesik az itókába, máris "részeg" lesz s neked bőven lesz időd elszállítani a háztól.

*Élénkzölddé varázsolja a gyepet. - Barna folttal tarkított a kertben a fű? Aggodalomra semmi ok, hisz a sörben lévő savak elpusztítják a gombákat és a kártevőket. Termékenyebbé teszi a kerti talajt.

- A sörben lévő cukortartalom kedvezően hat a virágokra és a zöldségekre. Szobanövényeid is imádni fogják.

- Beltéri virágaid is kedvelik a sört, ám ez esetben kisebb mennyiségben kell azt adagolni. Míg szabadtéren egy-egy áztató eső eloszlatja a sört a talajban, a bent nevelt növényekről ez nem mondható el. Épp ezért óvatosan, csak egy-két evőkanálnyit szabad az élőlényre önteni.

*Folteltávolító. - Ahelyett, hogy kémiai anyagokkal bombáznád a kávéval, teával vagy bármi egyébbel leöntött ruhádat vagy épp szőnyegedet, inkább kapj elő egy üveg sört, amely - hasonlóan a szódabikarbónához - biztos megoldást nyújt a pecsétek ellen. Áztasd be vele az érintett részt, hagyd állni egy kicsit, majd dörzsöld ki a koszt. Ha kész, akkor mosd át szappannal és vízzel a textilt, hogy ellenőrizhesd maradt-e nyoma a mocsoknak.

*Megtisztítja arany ékszereidet. - Hasonlóan a gyári aranyszépítőkhöz, helyezd nyakláncaid egy tál sörbe. Hagyd egy kicsit ázni, majd öblítsd le és egy száraz ronggyal finoman töröld át.

Link



Vizelet, madárürülék és egyéb megdöbbentő higiéniai trükk a múltból

Link








HOGYAN KETYEG A SZERVÓRÁD?


A hagyományos kínai orvoslásnak már régóta része a "szervóra". Ennek az elméletnek az alapja, hogy az emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek.

Így a periodikusan váltakozó bioritmus szerint mindennek megvan a maga ideje, tehát a táplálkozásnak, az edzésnek és a pihenésnek is.

A lényeg, hogy tizenkét fő szervünk van, melyek kétórás időközönként váltják egymást a munkában, amikor is az éppen dolgozó szerv szinte az összes energiánkat leköti.


Éjjel 1-3 óra:

A szervezet teljesítőképessége ilyenkor a legalacsonyabb. Ebben az időszakban a máj dolgozik, végzi a méregtelenítést, így ilyenkor nem szabad tovább terhelni (az ilyenkor fogyasztott alkohol nehezebben bomlik le, tehát csak óvatosan a bulizással). Emellett a testhőmérséklet is ilyenkor a legalacsonyabb.

3-5 óra:

Ez a tüdő legaktívabb ideje, ugyanis ilyenkor készül fel az egész napos terhelésre. A férfiak nemi aktivitása is ilyenkor a legintenzívebb, mert ilyenkor termelődik a legtöbb nemi hormon is.


5-7 óra:

Ez idő tájt működik legaktívabban a vastagbél, így ez a székletürítés egészséges ideje is ez. Ezáltal megszabadítjuk szervezetünket a méreganyagoktól, amik így nem tudnak visszaszívódni és csökkenteni a teljesítőképességünket. A szervezet ilyenkor tolerálja legkevésbé az élvezeti szereket és a káros anyagokat: a reggeli kávét, cigarettát.


7-9 óra:

Ebben az időpontban terhelhető a leginkább a gyomor. Ilyenkor érdemes bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggelit enni, mert ekkor tud a gyomor a leghatékonyabban dolgozni.


9-11 óra:

Ilyenkor optimális a testhőmérsékletünk, valamint az idegrendszer ebben az időszakban a legnyugodtabb, tehát ilyenkor van a teljesítőképességünk csúcsa. Ilyenkor tanulunk a legkönnyebben, ám a tartós rögzülés kedvéért délután érdemes átismételni.


11-13 óra:

Ekkor van a szívciklus csúcspontja, tehát ez az ideális időpont az edzésre. Dél körül erősödik a gyomorsav-, majd az epetermelődés, így ilyenkor állunk készen az ebédre. A szellemi teljesítőképesség zuhan, mert a szervezet az emésztésre összpontosít. Az epehajtó szerek ekkor fejtik ki legaktívabban hatásukat.


13-15 óra:

Ebben a periódusban lelassul a vérkeringés, az összes energia a vékonybélben összpontosul. Mivel a végtagok és a bőr vérkeringése csökken, a fájdalomérzékelés is csökken.


15-17 óra:

A délutáni órákban a húgyhólyag dolgozik a legintenzívebben, ezért ilyenkor fogyasszunk bőségesen (cukor- és persze alkoholmentes) folyadékot. Mivel a kiválasztás során szervezetünk kiüríti a méreganyagokat, így ismét jó formába kerülünk, tehát ilyenkor lehet edzeni, tanulni, és dolgozni teljes intenzitással. A kitartást igénylő sportágakat ilyenkor sokkal eredményesebben lehet űzni, és a tréning is most a leghatásosabb.


17-19 óra:

Ebben az időszakban dolgozik a vesénk a legnagyobb intenzitással, így ne zavarjuk meg szervezetünk tisztító munkáját semmivel, főleg ne zsíros, cukros, sós ételekkel és italokkal. Ilyenkor a vérnyomás is lecsökken.


19-21 óra:

A napi ciklus ezen részében a szervezet már készül az éjszakai pihenőre, a szervek legtöbb funkciója fokozatosan lelassul. Az ilyenkor elfogyasztott vacsora nagy része már nem emésztődik meg, hanem elraktározódik reggelig.


21-23 óra:

Ezen éjszakai órák során a legpihentetőbb az alvás, tehát ilyenkor ne végezzünk se fizikai, se szellemi tevékenységet.


23-1 óra:

Ilyenkor a legintenzívebb az epehólyag görcskészsége. A fájdalmat kiváltó anyagok pedig sokkal intenzívebben hatnak ilyenkor, tehát a fájdalom felerősödik, nehezebben csillapítható.


És ha már az alvásról volt szó...

Szeretnéd jobban kipihenni magad alvás közben? Először is: minél hamarabb fekszel le, annál jobban fogsz aludni. Lehetőleg igyekezz 10 óra előtt elaludni, hogy reggelig elég idő legyen a regenerálódásra, feltöltődésre.

Próbáld ki a következő ,,trükköt": elalvás előtt 2-2 percig lazíts a következőképp:

1. pozíció: hanyatt fekvés, lábak felhúzva, talpak egymásnak fordítva, térdek szétnyitva, amíg engedik magukat, két tenyér a fejtető felett egymásban.

2. pozíció: hanyatt fekvés, két boka keresztben egymáson - általában a nőknek a bal felül - két tenyér a hason, a hüvelyk és mutatóujjak egymáshoz érintve kört formálnak a köldök körül.

Ha így alszol el, sokkal jobban kipihened magad - ez a két-két perc kb. 40 perc alvásnak felel meg.

Ha este nehezen tudsz elaludni, végezz hasi légzést! Lélegezz be és ki lassan, ügyelj arra, hogy ne mozduljon a mellkasod, ugyanakkor a hasadnak a köldök alatt kb. két ujjnyival lévő pontja emelkedjen legmagasabbra. Ez a trükk nagyjából három-négy perc alatt annyira ellazít, hogy észrevétlenül elalszol...

Link








KULLANCS ELTÁVOLÍTÁSA

A belénk fúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával könnyedén eltávolíthatjuk! Nyálazzuk meg gyufa fejét, majd közvetlenül a kullancs teste mellett lassan körözzünk, mintha kenegetnénk. A kullancs néhány másodperc múlva átmászik a gyufára,mert nagyon szereti a nedves foszfor illatát, képes elhagyni miatta"önként" testünket!

Lehet, hogy ez nem a tudományos, szakszerű, műszerekkel történő eltávolítás, de a lehető legegyszerűbb és mindig sikeres. Így nem kell attól félnünk, hogy a kullancs potrohát rosszul rögzítve, szöveteinkbe fecskendezze a kórokozókat tartalmazó nyálát, sőt a kullancs feje sem marad bennünk!

Link








3 ÓRÁN BELÜL VISSZAFORDÍTHATÓ

"Egyre többen hívják a mentőket, amikor a szélütés tüneteit észlelik. ... Az emberek sokkal bátrabban nyúlnak a telefon után, sokkal hamarabb kérnek segítséget. Jól tudják, hogy minden perc számít, hiszen, ha három órán belül sikerül a betegnek eljutnia a legközelebbi Stroke központba, úgy sokkal nagyobb esélye van a túlélésre."

Dr. Mikola László, a Magyar Stroke Alapitvány munkatársa üdvözli Önt! Tudta, hogy stroke, más néven a szélütés felelős minden harmadik halálesetért? És tudta, hogy három esetből kettő megelőzhető, ha még időben felismerjük a tüneteket, és azonnal mentőt hivunk? Most Ön is tehet ezért, mindössze ezt a levelet olvassa el figyelmesen, és küldje tovább ismerőseinek, barátainak!

Magyarországon öt millió e-mail cim létezik (de ennél kevesebb cimzett) - ha csak egy részükre eljuttatnánk a levelet, emberi életeket mentenénk meg!

És egy történet, melyet érdemes elolvasnia - hiszen, ha mindenki emlékezne a három betűre, életeket lehetne megmenteni vele.

"Egy kerti-partin, egy barátnőm kissé megingott, el is ejtette a tányérját, de ezután, mindenkit megnyugtatott, hogy jól van (ugyanis a többiek orvost akartak hívni). Ő azt állította, hogy csak az új cipője miatt csúszott meg egy téglán. Felsegítették, kapott egy másik tányér ételt és bár egy kissé gyengének tűnt, tovább szórakozott. Később felhívott a férje, hogy elmondja, a feleségét kórházba vitte, ahol el is hunyt. A parti során STROKE-ja volt. Ha tudták volna, hogyan kell beazonosítani a stroke jeleit, talán ma is velünk lehetne. Mások nem halnak meg, de reménytelen, tehetetlen helyzetbe kerülnek.

Egy neurológus azt állítja, hogy ha a stroke áldozatát 3 órán belül elkezdheti kezelni, teljesen visszafordítható az állapot. TELJESEN! Azt mondja, hogy a stroke felismerésének és diagnosztizálásának egyszerű a trükkje, azután pedig 3 órán belül el kell kezdeni a kezelését.

A stroke felismerése. (Néha nehéz beazonosítani a stroke jeleit. Sajnos, a tudatosság hiánya katasztrófát okozhat. A stroke áldozata súlyos agykárosodást szenvedhet, ha a környezete nem ismeri fel a stroke jeleit.)

Az orvosok szerint bárki felismerheti a STROKE-ot, ha három egyszerű kérést mond az illetőnek: M. .... B. ..... E. .....

1. M: Meg kell kérni az illetőt, hogy MOSOLYOGJON.

2. B: Meg kell kérni, hogy BESZÉLJEN, mondjon egy egyszerű mondatot (összefüggően: pl. Szép napunk van.).

3. E: meg kell kérni, hogy EMELJE FEL mindkét karját.

Ha az illetőnek a három kérés teljesítésének bármelyikével nehézsége van, azonnal hívd a mentőket és mondd el a tüneteket!

Még egy jel: Mondd az illetőnek, hogy ÖLTSE KI A NYELVÉT.

Ha a nyelv kicsavarodott , ha egyik vagy másik oldalra megy a nyelv, ez is a stroke jele lehet.

Link






SZÉP ESTÉT, JÓ ÉJT!






 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: legintenzívebben, műanyagzacskóval, leghatékonyabban, teraszszerűséget, beférkőzhessenek, felhasználásával, visszafordítható, aranyszépítőkhöz, regenerálódásra, méreganyagoktól, eltávolíthatjuk, kenyérosztásnak, méregtelenítést, összegyűjtöttük, eredményesebben, testhőmérséklet, kinyújtöztatták, táplálkozásnak, legalacsonyabb, szobanövényeid, folteltávolító, megismételhető, felismerésének, elraktározódik, visszaszívódni, teljesítésének, szervezetünket, konyhaasztalon, megszabadítjuk, legintenzívebb, egyszerűséggel, allergiásoknak, csúszómászókat, bizonyíthatóan, méreganyagokat, gyümölcseidről, hagyomány szerint, esetleges kellemetlen, későbbi menyasszonyi, tiszta vízben, házaknak magas, meleg háztetőn, állatok gyakran, szobák felett, hálószobában kellett, gazdag házak, fadarabot tettek, vendégek között, zsíros darabokat, kenyér égett, kenyér belét, kenyér felső, ORVOSI ÉRDEKESSÉGEK NAGYVILÁGBÓL, ÉRDEKESSÉGEK MÚLTBÓL, SZOKÁSOK KÖZÉPKORI ANGLIÁBÓL, Fornication Under Consent, John Harrington, Hung Wu, CSAK INNIVALÓ, HOGYAN KETYEG SZERVÓRÁD, KULLANCS ELTÁVOLÍTÁSA, ÓRÁN BELÜL VISSZAFORDÍTHATÓ, Mikola László, Magyar Stroke Alapitvány, Most Ön, EMELJE FEL, ÖLTSE KI NYELVÉT, SZÉP ESTÉT,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Irgalom és ítélet  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Popper Péter szavai  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A kételkedés kezelése  Irgalom és ítélet  Fehér virág  Ami embereknek lehetetlen, az...  A jó emberek mindig szépek mar...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Bounty krémes  Facebookon kaptam Krisztinától  Png telefon  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Szívem  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy hatékony szolga  Png csokor  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Png csokor  Fekete-erdő desszert  Esti kép  Nevem  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Fehér virág  Németh László tollából  Png nő  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  képre írva  Sose bánj semmit  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Egy hatékony szolga  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogy lehet megtartani  Éretlen vers  Szívem tiéd  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  A másik dolog,  Minden harmadik...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Csak a fogyatkozás látható  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hagyomány szerint, esetleges kellemetlen, későbbi menyasszonyi, tiszta vízben, házaknak magas, meleg háztetőn, állatok gyakran, szobák felett, hálószobában kellett, gazdag házak, fadarabot tettek, vendégek között, zsíros darabokat, kenyér égett, kenyér belét, kenyér felső, sírhelyeket újból, koporsókat megnyitották, halott kezére, temetőt járta, esetleges csengőszót, éjjeli őrjárat, éjszakai műszakot, középkori Angliában, király jóváhagyásával, királyi család, család gyereket, királyhoz kellett, ajtóra kellett, király engedélyével, egész ipar, középkorban ugyanis, éjjeli tálba, másik megoldás, várakba úgynevezett, olyan teraszszerűséget, lyuk volt, angol WC-t, tekercses segítség, papírral könnyen, távoli országban, egész iparág, magukon könnyíteni, alábbiakban összegyűjtöttük, leghasznavehetőbb vidéki, este folyamán, csali körül, rovarokat gyümölcseidről, képlet egyszerű, rovarok beférkőzhessenek, alkoholban lelik, megterített asztaltól, hosszú távú, rovarméreg allergiásoknak, fadarabbal segíted, rágcsáló beleesik, sörben lévő, kerti talajt, bent nevelt, élőlényre önteni, üveg sört, pecsétek ellen, érintett részt, gyári aranyszépítőkhöz, kicsit ázni, száraz ronggyal, hagyományos kínai, emberi szervek, periodikusan váltakozó, maga ideje, éppen dolgozó, összes energiánkat, ilyenkor fogyasztott, tüdő legaktívabb, egész napos, férfiak nemi, legtöbb nemi, székletürítés egészséges, szervezet ilyenkor, élvezeti szereket, káros anyagokat, reggeli kávét, időpontban terhelhető, leghatékonyabban dolgozni, idegrendszer ebben, tartós rögzülés, szívciklus csúcspontja, ideális időpont, szellemi teljesítőképesség, emésztésre összpontosít, epehajtó szerek, periódusban lelassul, összes energia, vékonybélben összpontosul, délutáni órákban, húgyhólyag dolgozik, kiválasztás során, kitartást igénylő, időszakban dolgozik, legnagyobb intenzitással, napi ciklus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4306
  • e Hét: 24125
  • e Hónap: 63946
  • e Év: 241821
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.